Datoriile Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale fata de constructorii de drumuri, de 1,3 miliarde lei in total, vor fi esalonate la plata in baza unui calendar care urmeaza sa fie stabilit, Guvernul neputand aloca in acest an decat aproximativ 200 milioane lei.

Potrivit MEDIAFAX, reprezentanti ai mai multor firme de constructii au venit, luni, la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre finantarea lucrarilor de infrastructura rutiera, dupa ce Guvernul a limitat posibilitatea CNADNR de a efectua si contracta lucrari fara acoperire in buget.

La intalnire au participat atat ministrul Transporturilor, cat si conducerea CNADNR.

La finalul discutiilor, premierul a aratat ca CNADNR inregistreaza in prezent datorii de 779 milioane lei fata de constructorii de drumuri, la care se adauga lucrari care urmeaza sa fie facturate, totalul urmand sa ajunga astfel la 1,3 miliarde lei. Toate aceste datorii vor fi esalonate la plata, deoarece Guvernul nu poate achita in acest an, la rectificare, decat aproximativ 200 milioane lei.

"Probabil ca solutia este de plata in functie de vechime a datoriilor", a spus Ponta.

Ponta a tinut sa precizeze ca aceste lucrari au fost angajate de fostele guverne fara insa ca finantarea sa fie asigurata in bugetul de stat.

La intalnirea de la Palatul Victoria au participat reprezentanti ai companiilor Astaldi, FCC, Max Boegl, Pa&Co, Impresa Pizzaroti, Strabag, Straco Group, Euroconstruct, premierul spunand ca Astaldi are cea mai mare datorie de recuperat de la stat, respectiv de 230 milioane lei pemtru lucrari facturate la Autostrada Bucuresti-Constanta.

Ponta a mai precizat ca in aceasta saptamana va fi organizata si o videconferinta cu prefectii pe tema lucrarilor de deszapezire in perioada de iarna, el precizand ca licitatiile multianuale privind firmele care se vor ocupa de aceste lucrari au fost "mostenite" de la guvernarea precedenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.