Rusia va trimite specialisti la unitatile romanesti de productie si procesare de carne interesate sa exporte pe piata rusa.

Astfel, in urma unei intrevederi dintre ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, si omologul sau din Federatia Rusa, Fiodorov Nicolai Vasilievici, care a avut loc pe 10 octombrie, Rusia a inceput demersurile pentru reluarea importurilor din Romania.

"Serviciul Federal pentru Inspectia Veterinara si Fitosanitara al Federatiei Ruse a anuntat ca va da curs solicitarii Romaniei de a trimite specialisti, incepand cu data de 5 noiembrie, pentru o perioada de 14 zile, la unitatile romanesti de productie si procesare de carne interesate sa exporte pe piata rusa. Acest demers va permite producatorilor romani de produse de origine animala sa intre pe o piata cu un potential de consum urias", se arata intr-un comunicat al MADR, potrivit MEDIAFAX.

Reprezentantii Ministerului Agriculturii spun ca este pentru prima data cand Rusia trimite in Romania o comisie de evaluare, dupa stoparea importurilor de carne si produse de origine animala din Romania, in anul 1996, din cauza pestei porcine.

Sursele citate afirma ca nu este vorba doar de carnea de porc, ci si de carnea de pasare, oua, produse fitosanitare, seminte, lapte si produse lactate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.