Miercuri si vineri, Petrom a ieftinit sortimentele de benzina vandute in statiile proprii in doua randuri, de fiecare data ieftinirea fiind de 6 bani/litru.

Pretul motorinei a ramas la fel.

Petrom are un pret de referinta pe care nu-l comunica. In functie de acesta, compania petroliera stabileste preturi diferite la statiile de carburanti luand in calcul diferite criterii (concurenta locala, zona, trafic, etc.). Din acest motiv, unele benzinarii sunt mai ieftine, scrie economica.net.

In Bucuresti, cele mai ieftine statii se afla in zona de sud a orasului, iar dupa aceasta reducere cumulata de 12 bani, aici preturile afisate au coborat substantial sub pragul de sase bani pe litru, potrivit dailybusiness.ro.

Astfel, la statia de pe Constantin Brancoveanu 97, benzina standard de 95 are acum un pret de 5,92 lei litrul, potrivit centralizatorului de pe site-ul companiei. Acelasi pret se regaseste si la benzinaria de pe strada Toporasi.

Ca lider al pietei de distribuite a carburantilor, Petrom are o retea de 550 de statii iar principalii sai concurenti sunt Rompetrol si Lukoil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.