Participantii la Congresul PPE au ales noul secretar si noul trezorier. Bursa de la Bucuresti a crescut usor. Guvernul ridica pragul pentru achizitii directe.

International

O alunecare de teren a ucis cel putin 11 persoane, printre care cinci copii, iar alte 10 sunt declarate disparute in Peru, au declarat autoritatile locale si garda civila peruana.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a dezvaluit noua doctrina militara a Israelului in fata Parlamentului, in discursul prin care a anuntat organizarea alegerilor anticipate in 22 ianuarie 2013. Acesta a declarat cu mandrie ca in toti cei sapte ani din cele doua mandate pe care le-a avut, Israelul nu a intrat in niciun razboi, pentru ca „degetul de pe tragaci era usor, nu ferm”.

Participantii la Congresul PPE de la Bucuresti i-au ales, joi, pe Antonio Lopez Isturiz in functia de secretar general al PPE si pe Ingo Freidrich ca trezorier. Cei 10 vicepresedinti alesi ai PPE sunt Lucinda Creighton, Michel Barnie, Peter Hintze, Antonio Tajani, Johannes Hahnes, Corien Wortmann Kool, Mario David, Jacek Saryusz Wolski, Tobias Billstrom si Anca Boagiu.

Politica

Presedintele Traian Basescu a sosit, joi dupa amiaza, la Bruxelles, unde va participa la lucrarile Consiliului European de toamna, cu aeronava cu care seful statului roman s-a deplasat de la Bucuresti calatorind si premierii Irlandei si Sloveniei.

Fostul premier Petre Roman va candida pentru un post de senator in Brasov pe listele USL, din partea PNL, la alegerile parlamentare din 9 decembrie, fiind unul dintre cei care au facut parte din Legislativ din 1990 pana in 2004.

Business

Bursa de la Bucuresti a crescut usor, cu 0,39%, pentru a cincea sedinta consecutiv, intr-o piata in care lichiditatea a fost salvata de tranzactiile cu actiunile SIF Transilvania (SIF3) si Fondul Proprietatea (FP).

Guvernul va dubla, de la 15.000 euro la 30.000 euro, pragul valoric al contractelor de la care autoritatile pot cumpara direct produse, servicii sau lucrari, fara a fi obligate sa initieze licitatii publice, dar noul prag va fi aplicat incepand cu anul viitor, a anuntat seful ANRMAP, Dan Vladescu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

ANCOM a sanctionat Posta Romana si Posta Atlassib Curier Rapid (Sibiu), cu amenzi de 10.000 de lei fiecare, si firmele Barsan Trans (judetul Alba) si Expres Line Bucuresti cu amenzi de 5.000 de lei fiecare pentru nerespectarea obligatiei de a marca in mod corespunzator trimiterile postale.

Social

Festivalul National de Teatru se deschide anul acesta pe 26 octombrie, la Sala Mare a Teatrului National Bucuresti, cu spectacolul-dans "D'ale noastre", de Gigi Caciuleanu, si sta sub semnul crizei financiare, cu un buget de doar 2.812.000 de lei, au anuntat, joi, organizatorii, intr-o conferinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.