Secretarul de stat in Ministerul Economiei Rodin Traicu a declarat ca Guvernul intentioneaza sa acorde combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea un ajutor de urgenta de 20 milioane euro, iar joi o delegatia romaneasca va discuta acest subiect la Bruxelles. 

"Ajutorul de urgenta pentru Oltchim este de 20 milioane euro, iar maine (joi - n.r.) o delegatia romaneasca va discuta acest aspect cu DG Competition", a afirmat Traicu la un seminar pe teme energetice, transmite MEDIAFAX.

Incercarea de privatizare a Oltchim, derulata in luna septembrie, a esuat, intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de actiuni detinut de stat, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.

Dupa esecul privatizarii combinatului chimic, Guvernul a decis ca, pana la viitoarea tentativa de privatizare, sa ceara Comisiei Europene avizul pentru ca la Oltchim sa fie acordat un imprumut pana in 10 milioane euro.

Reprezentanti ai ministerelor Economiei si Finantelor, Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Electrica si ai unor banci care au de recuperat bani de la Oltchim au infiintat un Comitet pentru Stabilizarea Financiara a combinatului.

Comitetul isi propune sa gaseasca solutii pentru plata salariilor restante, repornirea activitatii si gasirea unui investitor care sa preia combinatul chimic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.