Diana Cioltei Cretu analizeaza intr-un editorial pentru wall-street.ro circul mediatic construit in jurul disparitiei lui Cristian Sima.

Dupa doua zile de framantari, de stiri absurde, de fabulatii senzationale, de lipsa crunta de profesionalism vizibila cu ochiul liber, vineri dimineata a venit prima scrisoare, urmata de a doua si a treia. Poetul Mihai Eminescu ar fi invidios.

O zi intreaga de dezbateri, psihanaliza si cercetari. Oare ce a vrut sa spuna domnul Sima. Se va sinucide? Va fi ucis? Putinele televiziuni care au incercat sa pastreze un minim de decenta si sa ceara opiniile specialistilor au uitat de intrebarile esentiale. Mai important este cine sunt pagubitii, cat de faimosi sunt, care sunt sumele. Si cuvantul „mafie” strecurat pe undeva, ca da foarte bine la audienta.

Dovada suprema a distrugerii acestui subiect a venit la Realitatea TV. Fugarul cautat de o intreaga piata, asteptat cu sufletul la gura de o intreaga Romanie, citit si analizat de tot internetul, a intrat in direct la tv!

Dupa 3 zile de urlete si gemete, cazul Sima se transforma intr-un caz social. Brokerul care si-a lasat clientii fara bani in cont este speriat si nu este fericit. Se teme pentru viata lui. Aproape plange. Iar noi il privim cu sufletul la gura si ne curge o lacrima in coltul ochiului.

Citeste intregul editorial pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.