Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, a sustinut vineri seara intr-o emisiune TV, unde a intrat in direct, ca este in Reykjavik (Islanda) si ca a plecat de frica din tara, intrucat i s-ar fi cerut sa isi cedeze toate activele pe care le are dupa ce a pierdut banii clientilor sai.

"La sfarsitul lunii septembrie, in ultima vineri, am plecat in Elvetia, pentru ca altfel ar fi trebuit sa semnez ca cedez toate activele. Am multe participatiuni, case, apartamente... Eu o sa va spun toata povestea. De cand am inceput sa scriu, nu v-am spus nicio minciuna. Totul se refera la bani si la putere", a declarat Sima la Realitatea TV.

Totodata, el a negat ca amenintarile vin din "plan politic" sau de la concurentii sai. Intrebat daca se simte amenintat de unii clienti, el a confirmat. El a mai spus ca a avut clienti "foate puternici si foarte bogati" din Romania, iar faptul ca el se afla in Islanda il face sa se simta mai protejat, relateaza MEDIAFAX.

"Am plecat din cauza unei presiuni mari asupra mea. Pesiunea ajunsese la maximum. Am tranzactionat prost si am pierdut banii. Imi este frica fizic. Imi este frica pentru ca atunci cand pierzi banii clientilor, ei se pot razbuna. Am pierdut banii. Eu am facut tranzactiile riscante de capul meu. Am incercat sa ma salvez din zi in zi (...) Faptul ca am riscat si din banii unor clienti care au spus sa risc foarte putin este greseala mea. Voi raspunde pentru ea", a mai spus Sima.

El a mai aratat ca a primit "telefoane de amenintare puternice de cand a inceput referendumul" si ca "a inteles de la inceput ca trebuie" sa vanda Hotnews, pentru ca altfel nu mai putea face afaceri in Romania.

"O sa ma intorc, nu stiu cand. Nu stiu nici ce fac maine", a spus el, cu voce tremuranda.

Citeste si: Sima transmite a treia scrisoare: Nu am fugit si nu ma ascund


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.