Bursa de la Bucuresti a crescut cu 0,37%. 40.000 de pelerini s-au inchinat la moastele Sfintei Parascheva. Justin Bieber, santajat.

Business

Bursa de la Bucuresti a crescut cu 0,37%, intr-o piata unde cei mai multi investitori au continuat sa adopte pozitii de asteptare, iar rulajul de doar 9,7 milioane lei a fost salvat de actiunile Fondului Proprietatea (FP), Banca Transilvania (TLV) si Erste (EBS).

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, va lansa in aceasta luna, in Franta, Germania si Regatul Unit, o biblioteca de unde utilizatorii de tablete Kindle vor putea sa imprumute carti in format electoron.

Stan Lee Media, o societate care sustine ca detine drepturile pentru super-eroii creati de Marvel Studios, inclusiv "Spider Man" si "Iron Man", a dat in judecata grupul Walt Disney, spunand ca i se cuvin miliarde de dolari din profitul companiei.

Preturile obligatiunilor guvernamentale romanesti denominate in valuta au crescut puternic in ultimele zile, investitorii considerand castigurile oferite relativ ridicate, iar cererea a determinat caderea randamentelor la minime record.

International

Lech Walesa, laureat al Premiului Nobel pentru Pace in 1983, s-a declarat "surprins si dezamagit" de acordarea vineri a acestei distinctii Uniunii Europene (UE).

Social

Alte doua persoane, membri ai unei comisii de votare din Bolintin Vale, judetul Giurgiu, sunt urmarite penal in dosarul fraudelor la referendum, in care au fost puse sub acuzare 67 de persoane, printre care secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, presedinti si membri de sectii.

Punerea in functiune a Sistemului Integrat de Evidenta a Turistilor (SIET) a fost amanata pana in luna ianuarie, a anuntat, vineri, la Suceava, secretarul de stat in MDRT Cristian Barhalescu, care a precizat ca sistemul este in testarile patronatelor din turism.

Aproximativ 40.000 de pelerini s-au inchinat, in ultimele 24 de ore, la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, la Catedrala Mitropolitana din Iasi, in timp ce peste 12.000 de persoane asteapta cateva ore la rand pentru a ajunge la racla.

Citeste si:
Vladimir Zelenski ar putea fi nominalizat la premiul Nobel pentru Pace
Vladimir Zelenski ar putea fi...

Lifestar

Cantaretul canadian Justin Bieber este santajat de hotii care i-au furat laptopul, marti, acestia amenintandu-l ca vor publica filmulete personale daca el nu le va acorda atentie in mod public.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.