Franta face parte dintre statele UE care mentin inca restrictiile privind accesul pe piata muncii pentru muncitorii romani si bulgari.

Ministerul Afacerilor Externe informeaza, intr-un comunicat de presa, ca Guvernul Republicii Franceze a publicat, in data de 11 octombrie 2012, decretul privind aprobarea listei extinse de meserii deschise cetatenilor romani si bulgari pe piata muncii din Hexagon.

Ministerul Afacerilor Externe saluta aceasta decizie ca un pas pe calea realizarii depline a liberei circulatii a fortei de munca, conform normelor comunitare.

Autoritatile romane, prin intermediul Ambasadei Romaniei de la Paris, au mentinut un contact permanent cu Ministerul Muncii francez, pe parcursul intregului proces.

Noua lista cuprinde 291 de meserii, reprezentand peste 72% din numarul total de meserii recunoscute pe piata muncii franceze. Criteriul care a stat la baza adaugarii de noi meserii a fost acela al raportului dintre cererea si oferta existente pe piata muncii pentru fiecare meserie in parte. Aceasta masura este menita totodata sa incurajeze insertia resortisantilor romani si bulgari de etnie roma in societatea franceza, prin facilitarea accesului acestora la un loc de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.