Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, care nu a mai putut fi contactat de la 1 octombrie, a comunicat pentru prima oara cu presa.

Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, care nu a mai putut fi contactat de la 1 octombrie, sustine intr-o scrisoare trimisa joi noaptea catre Hotnews ca mai are 2.500 de franci si trei carti de credit blocate, iar avionul care traverseaza Atlanticul ii creeaza o ciudata senzatie de pace.

"Nu ma pot defini nici «om de onoare» si cu atat mai putin onorabil. Avionul care traverseaza Atlanticul imi creeaza o ciudata senzatie de pace si liniste, toata lumea a adormit brusc lasandu-ma parca sa-mi hotarasc singur sfarsitul. Decizia finala e luata. As vrea sa fiu un razboinic Ronin, dar nu sunt. Sunt singur si am nevoie de timp mai mult decat am nevoie sa traiesc (...) Cand va izbucni scandalul, toti ma vor acuza ca am fugit cu zeci de milioane de dolari in cine stie ce insula din Pacific", ar fi spus Sima intr-o scrisoare primita joi noaptea de catre Hotnews..

Sima adauga ca ar avea nevoie de cel putin doua luni pentru a asterne pe hartie tot ceea ce a trait, nu doar in ultimele patru luni, ci mai ales in ultimii 51 de ani.

"Am 2.500 de franci, trei carti de credit care sunt blocate din lipsa de fonduri si un cont in bursa la GS de 10.000 de euro, cu care trebuie sa castig ca sa reusesc sa supravietuiesc doua luni pentru a scrie. Moral sunt responsabil in totalitate de pierderile clientilor, desi au semnat ca isi asuma riscul, dar oare moral sunt responsabil si de castigurile de pana acum? Am fost mereu un luptator si cred si acum ca lucrurile s-ar fi putut salva, dar mi-era imposibil sa-mi continuu ipocrizia pentru a satisface o lacomie generala a clientilor, lacomie pe care am exploatat-o la maxim in demersul meu de a le castiga increderea si respectul", a mai spus Sima.

Cristian Sima, revocat miercuri din functiile de presedinte CA si director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat din 1 octombrie si, potrivit unor zvonuri din piata de capital, ar fi disparut cu banii unor clienti care tranzactionau pe piete externe printr-o firma detinuta de el.

Citeste mai multe despre scrisoarea lui Sima pe wall-street.ro.

Citeste si:
Parlamentul din Ucraina urmează să adopte o lege a presei...
Parlamentul din Ucraina...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.