Grupul sud-coreean Samsung a lansat vineri la nivel global smartphone-ul Galaxy S III Mini, o versiune mai mica a Galaxy S III, introdus pe piata in mai, insa modelul mai compact dispune si de specificatii tehnice mai slabe.

Daca sperati la cel mai bun telefon Android al Samsung, pregatiti-va sa fiti dezamagiti. Galaxy S III Mini este intr-adevar mai compact fata de Galaxy S III, avand in vedere ecranul touchscreen HD de 4 inci, fata de 4,8 inci la Galaxy S III, dar si specificatiile au fost reduse, relateaza MEDIAFAX.

Ecranul (Super AMOLED WVGA) are o rezolutie de 800 x 600 pixeli, fata de 1.280 x 720 in cazul predecesorului mai mare. Camera principala de 8 megapixeli a S III a fost inlocuita cu una de 5 megapixeli, iar cea frontala cu una VGA.

Dimensiunile telefonului sunt 121,55 mm, 63 mm, 9,85 mm, iar greutatea de 111,5 grame.

Un avantaj al Mini fata de SIII este ca acesta este livrat cu ultimul sistem de operare Android, 4.1 Jelly Bean. Smartphone-ul va oferi si aplicatia de asistent personal Voice, dar si functia NFC SBeam, folosita pentru transferul de fisiere intre telefoanele din seria Galaxy S III si dispozitive Galaxy Note II.

In privinta conectivitatii, S III Mini nu are suport LTE, in linie cu strategia de a viza retelele 3G mai raspandite la nivel global.

Potrivit Samsung, noul model vizeaza publicul care vrea un telefon mai "practic".

Grupul a anuntat ca Mini va fi introdus in Europa mai tarziu pe parcursul acestui an. Magazinul online din Germania al grupului afiseaza preturi de 399 euro pentru S III Mini, fata de 550 euro pentru cel mai ieftin S III.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.