Curtea de Apel Bucuresti a amanat, joi, pentru 18 octombrie decizia in cazul recursurilor formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie si Hidrosind impotriva hotararii din iunie a Tribunalului Bucuresti de deschidere a procedurii insolventei Hidroelectrica. 

Potrivit MEDIAFAX, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au finalizat in 4 octombrie discutarea recursurilor declarate in dosarul in care Tribunalul Bucuresti a decis declansarea procedurii de insolventa in cazul companiei Hidroelectrica, instanta anuntand atunci ca amana pronuntarea pentru 11 octombrie.

Joi, Curtea de Apel Bucuresti a amanat din nou decizia in acest dosar, pana in 18 octombrie. Presedintele de complet a precizat ca decizia a fost amanata din cauza imposibilitatii de constituire a completului de judecata, datorata faptului ca unul dintre judecatori este bolnav.

Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie si Hidrosind au atacat cu recurs hotararii de deschidere a procedurii insolventei Hidroelectrica, pronuntata de catre Tribunalul Bucuresti la 20 iunie.

"Decizia Tribunalului Bucuresti de deschidere a procedurii insolventei Hidroelectrica este criticata in principal pe considerente de ordin procedural, dar se incearca si acreditarea ideii ca societatea nu ar fi in insolventa si ca scopul deschiderii procedurii ar fi fost doar denuntarea contractelor incheiate cu «baietii destepti». Aceste sustineri sunt contrazise de concluziile raportului asupra cauzelor si imprejurarilor insolventei Hidroelectrica intocmit de administratorul judiciar Euro Insol si de tabelul preliminar al creantelor, in care sunt inregistrati 381 de creditori cu o valoare totala a creantelor solicitate de 5,49 miliarde lei, din care 3,5 miliarde lei admise, 800 milioane lei admise sub conditie si 1,1 miliarde lei respinse", arata Euro Insol, administratorul judidiciar al Hidroelectrica, intr-un comunicat de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.