Majoritatea romanilor, influentati de perioada comunista dar si de un sistem educational deficitar, considera ca antreprenorii pot face bani doar daca, intr-un fel, fura si ca ei muncesc mult mai putin decat angajatii lor.

Astfel, 57% dintre romani considera ca succesul in afaceri tine de noroc, in timp ce 65% considera ca antreprenorii se imbogatesc pe spinarea angajatilor, scrie Wall-Street.ro.

60% dintre ei spun ca antreprenorii muncesc in general mai putin decat angajatii lor si 56% considera ca in Romania doar cei care fura fac bani.

Perceptia majoritatii romanilor este complet diferita de SUA (unde antreprenorii sunt considerati extrem de valorosi) dar si de tari din regiune precum Polonia sau Ungaria. Motivele? Nivelul slab de educatie (cu cat ai mai putine studii cu atat tinzi sa consideri ca antreprenoriatul “este putred” – n.r.) dar si reminiscente ale comunismului, in special in perceptia celor in varsta, trecuti de 50 de ani.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.