Bursa a scazut cu 1,18% in prima parte a sedintei, iar actiunile Fondului Proprietatea au coborat cu 3,62% si s-au apropiat de pragul psihologic de 0,5 lei/titlu, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a anulat hotararea AGA prin care Templeton a fost numit administrator. 

Potrivit MEDIAFAX, instanta a decis, miercuri, irevocabil, anularea unei hotarari AGA a Fondului Proprietatea (FP) din septembrie 2010 prin care a fost modificat statutul, iar compania Franklin Templeton a fost numita administrator al FP.

Franklin Templeton a transmis tot miercuri Bursei un raport in care spunea ca va continua sa administreze Fondului Proprietatea, in conformitate cu statutul actual, avand in vedere ca versiunea la care face referire decizia instantei nu este cea in vigoare in prezent.

Titlurile Fondului Proprietatea au fost suspendate miercuri dupa decizia CAB, iar joi dimineata au deschis in scadere cu 2,76%.

Corectia a continuat, iar cel mai redus pret atins a fost de 0,5025 lei/actiune, respectiv cu 4,3% sub ultima cotatie de miercuri.

La mijlocul sedintei, titlurile Fondului Proprietatea erau in scadere cu 3,62%, la 0,506 lei. Cu aceste actiuni au fost realizate 541 de tranzactii in valoare cumulata de 4,2 milioane lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.