Retailerul francez Carrefour a inaugurat in magazinul de la Baneasa o zona cu produse romanesti, printr-un proiect in parteneriat cu Ministerul Agriculturii, care va fi extins in toate magazinele lantului.

"Produsele romanesti trebuie sa fie in centrul atentiei, iar scopul acestui proiect este acela de a promova cat mai mult produsele romanesti, pentru a-i ajuta cat mai mult pe producatorii agricoli sa aiba o piata de desfacere, iar lanturile de hypermarket-uri in Romania reprezinta poate cea mai importanta piata de desfacere pentru produsele romanesti", a declarat marti ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la inaugurarea zonei cu produse romanesti din magazinul de la Baneasa.

El spune ca din lantul care leaga producatorul de consumator lipsesc anumite verigi si din acest motiv Ministerul Agriculturii intentioneaza sa sprijine dezvoltarea unor depozite de colectare pentru legume si fructe.

"Sper ca in scurt timp in toate magazinele dumneavoastra din tara sa putem sa consumam, așa cum ne place, cu patriotism, cat mai multe produse romanesti. Eu sper ca si ceilalti retaileri sa intre cat mai repede in acest program", a spus Constantin, citat de MEDIAFAX.

El a mai spus ca in noiembrie Programul Național de Dezvoltare Rurala se va deschide o noua sesiune de primiri de proiecte pentru fermierii care vor dori sa iși construiasca depozite de colectare legume-fructe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.