Guvernul nu a transmis, inca, nicio notificare oficiala Comisiei Europene pentru acordarea unui ajutor de salvare catre Oltchim, scrie romanialibera.ro.

Potrivit unor surse guvernamentale, Guvernul a trimis doar o scrisoare, prin Ministerul Economiei, direct comisarului european pentru concurenta, Joaquin Almunia.

Insa nu este suficient. Pentru un aviz oficial, Guvernul trebuie sa transmita prin Consiliul Concurentei o notificare. Joaquin Almunia ar putea sa isi dea un acord de principiu pentru acest ajutor, ceea ce ar insemna ca imprumutul sa ajunga la Oltchim in baza unui raspuns informal, mai spun sursele citate.

Ministerul Economiei a precizat ca a transmis Comisiei Europene o scrisoare de intentie pentru un ajutor de stat, iar pentru primirea avizului este necesara o notificare oficiala, a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu

"Ce a trimis Ministrul Economiei la Bruxelles este o scrisoare de intentie, nu este o notificare de ajutor de stat. Va fi transmisa o notificare oficila la Comisia Europeana, in care va trebui explicat de ce este nevoie de acest ajutor si suma ceruta. Scrisoarea de intentie nu reprezinta un pas procedural, dar a fost mai intelept asa. Ajutorul de stat este discutat si se da un aviz in termen de 30 de zile de la notificarea oficiala", a mentionat Chiritoiu.

Notificarea oficiala urmeza sa fie intocmita de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), actionarul majoritar al Oltchim, si va fi transmisa Comisiei Europene prin intermediul Consiliului Concurentei.

Potrivit lui Chiritoiu, notificarea ar putea fi transmisa la Bruxelles chiar in aceasta saptamana, in functie de reactia Comisiei Europene la scrisoarea de intentie a Ministerului Economiei.

"Comisia Europeana ne-a transmis sa fim pregatiti pentru discutii tehnice pe acest subiect la Bruxelles. Deja am programat intalniri pentru joi si vineri", a aratat Chiritoiu, citat de mediafax.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.