Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat, luni, ca spera ca Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) sa-si reia activitatea in cel mult 30 de zile.

Ministrul a mai precizat ca salariile restante ale angajatilor combinatului vor fi platite partial pe masura ce compania va recupera sume de la debitori.

"Vineri am semnat o scrisoare catre Comisia Europeana in care am instiintat ca dorim sa acordam un ajutor de salvare pentru reluarea activitatii la Oltchim. Noi putem sa acordam un ajutor de salvare sub forma de imprumut pe termen de sase luni la dobanda pietei pentru repornirea activitatii combinatului. Suma pe care statul o poate avansa va rezulta si din negocierea cu bancile creditoare, astfel incat sa stim si ele cu ce sume vor veni la finantare. (...) Noi speram ca in maxim o luna de zile sa repornim combinatul", a afirmat Chitoiu, citat de MEDIAFAX.

Potrivit lui Chitoiu, luni are loc o intalnire cu bancile creditoare ale combinatului chimic din Valcea, in vederea gasirii unei solutii pentru repornirea combinatului.

Activitatea Oltchim este oprita de la sfarsitul lunii august, iar salariile angajatilor nu au fost achitate integral.

Chitoiu a precizat ca salariile vor fi platite partial pe masura ce combinatul va recupera sume de la debitorii combinatului.

"Achitam salarii partiale in fiecare saptamana pe masura ce recuperam din debitele, din creantele Oltchim de la debitori, si de asemenea in momentul in care avem capitalul de lucru integral, atunci vom achita integral salariile restante", a continuat Chitoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.