Hidroelectrica va inregistra in acest an pierderi de 100 milioane euro, fata de un rezultat negativ de 124 milioane lei in 2011, iar veniturile vor scadea cu aproximativ 800 milioane de lei.

"Productia de electricitate in 2012 va fi un la un minim istoric, la 12 TWh, din cauza secetei", a declarat sambata Remus Borza, care detine firma Euro Insol, adminsitratorul judicair al Hidroelectrica.

Compania a incheiat primul semestru cu pierderi de 60 milioane euro. Borza a mentionat ca in urma unor revizuiri de ordin contabil, Hidroelectrica a incheiat anul trecut pe pierdere, si nu profit, asa cum s-a anuntat anterior.

El spune ca la inceputul anului estima un profit de 100 milioane euro pentru Hidroelectrica in 2012, dar seceta prelungita a afectat sever productia de energiei a companieie si veniturile, scxrie MEDIAFAX.

Intr-un an hidrologic normal compania produce in medie 15 TWh de energie.

Compania a consemnat anul trecut venituri de 3,18 miliarde de lei (737,2 milioane de euro), cu 6,7% mai mici comparativ cu nivelul de 3,41 miliarde de lei din 2010.

Hidroelectrica a intrat in insolventa in in luna iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.