Hidroelectrica ar putea iesi din insolventa pana la 31 decembrie, iar intrarea companiei in faliment ar avea ca efect "intrarea in bezna" a Romaniei, potrivit administratorul judidiciar al companiei.

"Este in interesul tuturor, banci, politicieni, angajati, manageri la Hidroelectrica si chiar a administratorului judiciar sa inchidem procedura pana la 31 decembrie 2012 . E un lucru greu, nu spun imposibil, dar foarte greu. (...) Hidroelectrica iesita din insolventa nu va mai semana deloc cu actuala Hidroelectrica. Va fi o societate care va realiza un profit intre 80 si 100 de milioane de euro, va fi o societate etalon", a declarat joi avocatul Remus Borza, seful firmei Euro Insol, administratorul judidiciar al Hidroelectrica.

Borza spunea in luna septembrie ca insolventa Hidroelectrica va fi un succes si va putea fi replicata si la alte societati, scrie MEDIAFAX.

"Nu inseamna ca dispare cel mai mare producator de energie (daca Hidroelectrica ar intra in faliment, n.r.). Probabil s-ar putea suplini cantitatea de energie. Dar dispare un agent economic care are un monopol pe piata serviciilor tehnologice de sistem. Fara Hidroelectrica Romania ramane la propriu in bezna, in intuneric", a spus Borza.

In procesul de renegociere a contractelor directe a energiei, Euro Insol a reziliat acordurile cu companiile Alpiq RomEnergie, Alpiq RomIndustries, Energy Holding, EFT AG, EFT Romania si Euro P.E.C

Companiile Alpiq RomIndustries si Alpiq RomEnergie, din grupul elvetian Alpiq, care au avut acorduri directe cu compania de stat, cer instantei sa suspende procedura de intrare in insolventa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.