Guvernul va solicita Fondului Monetar International (FMI) si Comisiei Europene (CE) permisiunea ca viitoarea privatizare a Oltchim (OLT) sa fie derulata prin negociere cu un investitor strategic si nu prin licitatie deschisa la care sa vina oricine.

Premierul Victor Ponta a precizat, la postul B1 TV, ca investitorul strategic va trebui sa isi asume datoriile combinatului, pastrarea locurilor de munca, realizarea investitiilor si derularea negocierilor pentru Arpechim.

El a admis ca problema datoriilor Oltchim catre AVAS va trebui rezolvata inainte de a initia noul proces de privatizare, scrie MEDIAFAX.

Premierul a sustinut ca si-ar dori la Oltchim si un investitor american, englez sau francez, dar a precizat ca investitorii din aceste tari dispun deja de propriile combinate si ca doar grupul rus TISE s-a aratat interesat in mod concret.

Intrebat cine este autorul planului guvernamental de "salvare" a Oltchim, premierul a aratat ca principala parte a planului revine ministrului de Finante, Florin Georgescu, acesta beneficiind si de sprijinul ministrului Economiei.uat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.