Guvernul va incepe miercuri discutiile cu principalii creditori ai Oltchim, respectiv AVAS, Electrica, BCR, Banca Transilvania si CEC, iar joi va prezenta planul de relansare a combinatului, inclusiv cu masuri de plata a salariilor restante, a anuntat premierul Victor Ponta. 

Potrivit MEDIAFAX, el a precizat ca planul Guvernului presupune si pregatirea companiei pentru o noua privatizare, care sa fie initiata cel mai probabil anul viitor, in alte conditii.

Institutiile financiare internationale vor accepta initierea unui nou proces de privatizare la Oltchim daca Guvernul va prezenta in acest sens o strategie viabila, a declarat premierul Victor Ponta.

El a raspuns astfel la solicitarea jurnalistior de a clarifica faptul ca in memorandumul transmis de Guvern catre Fondul Monetar International este indicata lichidarea voluntara a Oltchim in cazul unui esec al privatizarii.

Premierul a aratat ca in discutiile din ultimele zile de la nivelul Guvernului pentru salvarea Oltchim au fost inclusi si reprezentantii institutiilor financiare internationale.

Marti, ministrul Economiei va solicita Consiliului de Administratie numirea unui nou director general si a unei noi echpe manageriale, care sa "puna stapanire" pe documente si sa asigure repornirea unui combinat aflat in deriva.

In acelasi timp, Guvernul va analiza miercuri situatia anchetelor sociale realizate la nivelul angajatilor, pentru acordarea ajutoarelor sociale.

"Guvernul a luat act de anularea licitatiei pentru vanzarea actiunilor detinute de stat la Oltchim si de faptul ca procesul de privatizare a esuat, fiind necesar ca circul din ultimele zece zile sa inceteze", a declarat premierul Victor Ponta.

Citeste si: Ponta: Am pus capat circului. Privatizarea Oltchim a esuat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.