Dan Diaconescu, aflat la ultimele negocieri pentru Oltchim, a acuzat Guvernul ca este ostil castigatorului licitatiei.

"Am iesit din mijlocul negocierilor pentru a va face urmatorul anunt. Am incercat sa negociem cu Guvernul, am cerut guvernantilor sa discutam despre Arpechim, Salrom, CFR sau Electrica, nimic din toate astea nu s-a intamplat sus, moment in care ne-am dat seama ca vanzatorul este ostil, motiv pentru care am cerut domnului Vulpescu sa primeasca presa pentru a vedea ce se intampla”, a declarat Diaconescu.

Intrebat de jurnalisti daca va plati contractul de privatizare al Oltchim, Diaconescu a spus ca ”tot ceea ce am incercat sa negociem de o saptamana nu am putut negocia, incearca sa traga de timp, sa expire termenul de semnare al contractului. Banii ii vom lua cand Ponta si Vulpescu o sa ne permita sa platim salariile”, a declarat Diaconescu in fata sediului OPSPI.

Acesta a precizat ca in scopul transparentei a invitat presa la negocieri dar cererea i-a fost respinsa.

"Am cerut domnului Vulpescu sa primeasca presa inauntru pentru a vedea ceea ce se intampla acolo. Domnul Vulpescu a respins aceasta cerere. Este dovada ca Guvernul are ceva de ascuns"

"Este absolut excesiva atitudinea pe care o are vanzatorul din aceasta perspectiva", a adaugat seful echipei de negociere din partea lui Diaconescu.

Astfe;. negocierile sunt din nou suspendate, intrucat patronul OTV nu a prezentat dovada ca dispune de banii pentru cumpararea actiunilor.

Negocierile dintre cele doua parti au fost intrerupte sambata si duminica, dar au fost reluate luni, la ora 9.00.

La ora 11.00 Diaconescu a declarat, la iesirea din sediul Ministerului Economiei, ca discutiile sunt intrerupte.

Citeste si:
Comisia Europeana cere Romaniei sa recupereze de la Oltchim...
Comisia Europeana cere...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.