Structura guvernului roman este demodata, tipica regimului comunist, in care economia era controlata de stat, iar aceasta situatie trebuie sa se schimbe si administratia sa permita mediului de afaceri sa se dezvolte, spune Mark Mobius, presedintele executiv al grupului Templeton Emerging Markets.

Potrivit MEDIAFAX, Romania este atractiva pentru investitii datorita entuziasmului oamenilor si resurselor minerale si agricole, care pot sustine cresterea economica, a afirmat Mobius la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV.

Intrebat de ce Romania nu foloseste cu succes aceste resurse, el a spus ca principalul motiv "are de-a face cu guvernul, cu birocratia".

"Structura guvernului roman la momentul de fata este, oarecum, demodata, tipica pentru regimul comunist, unde reguli si regulamente trebuiau facute pentru orice aspect al economiei si se descoperea ca economia trebuie controlata tot timpul de catre stat. Acum, situatia schimbandu-se sau fiind deja schimbata, este necesar ca si aceste structuri sa se schimbe. Si trebuie sa avem o administratie care sa permita mediului de afaceri sa prospere, sa se dezvolte, astfel incat sa obtina beneficii", a aratat Mobius.

Retail jobs

El considera ca numirea unor noi manageri este necesara pentru asigurarea succesului companiilor de stat care urmeaza sa fie privatizate si, astfel, statul le poate vinde la un pret mai mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.