Tot mai multe voci atentioneaza ca Europa este pe cale sa stea un deceniu in "marasm economic". In tot acest context, cum se va pozitiona Romania?

Un raport de analiza al Citigroup prognoza o crestere in ritm de melc a economiei Germane, cea mai mare din zona euro. Astfel, dupa ce in acest an produsul intern brut (PIB) al Germaniei ar putea urca cu 1%, in 2013 cresterea se va tempera la 0,6%, iar in 2014 chiar si mai mult, pana la 0,5%, scrie Wall-Street.ro.

Ce poate face Romania pentru a se decorela de "apatia europeana"?

"Am putea sa cheltuim mai eficient banii publici, sa incercam sa reducem birocratia si sa stimulam mediul de afaceri. Masurile in acest sens sunt aproape fara costuri", a declarat Economistul sef al ING Bank, Vlad Muscalu.

Vestea buna este ca Romania se indreapta spre reforme si o schimbare pozitiva, si privind in viitor cred ca perspectivele pe termen lung ale economiei sunt bune. De ce cred asta? Romania a inghitit deja destule ‘medicamente amare’ de la FMI si astfel este bine pozitionata pentru a inregistra o crestere accelerata in urmatorii ani. Cred ca Romania poate sa devina un lider al cresterilor in Europa”, a spus Mobius.

Citeste mai mult pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.