Antreprenorii pot gasi surse de finantare si intr-o perioada de incertitudine, insa totul depinde de vointa, de planurile si de capacitatea fiecarei firme, este una dintre concluziile conferintei Antreprenor, caut finantare.

Florin Vasilica, partener Ernst&Young, despre finantarea bancara

"Sunt companii care nu aveau nevoie de mai mult de 2-3 relatii bancare si care se afla astazi in situatia in care sunt imprumutate la 10 banci, in termene si conditii diferite si consuma foarte mult timp de management. Partea plina a paharului este ca majoritatea bancilor sunt foarte dornice sa ajute aceste companii cu sanse sa-si revina. Este foarte important ca antreprenorii sa-si construiasca un plan solid de afaceri si sa mearga cu el la banci pentru a-l negocia. Multe banci vor accepta o refinantare in aceste cazuri."

Cristian Nacu, partener Enterprise Investors, despre fondurile de private equity

"Vestea buna e ca fondurile de private equity au bani, doar noi avem cateva sute de milioane euro. Cum ar trebui sa arate o firma pentru a accesa fonduri private equity? Trebuie sa aiba o crestere, pentru ca din cresterea firmei ne facem noi banii. Mai trebuie sa aiba un produs in piata prin care sa se diferentieze. Avantajul nostru este ca am avut 130 de companii in portofoliu si am rulat cateva mii de manageri. Majoritatea stau langa noi si, practic, putem aduce o echipa de specialisti in orice domeniu avem nevoie".

Citeste articolul integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.