Costurile includ capitalul de lucru (150 milioane euro), avize de mediu, amortizari, investitii de capital, certificate C02, etc (100 milioane euro).

Daca mai adaugam pierderile cu care functiona Arpechim la Petrom (100 milioane euro) si macar valoarea de fier vechi a rafinariei ajungem la aproape 400 milioane euro.

Rafinaria Arpechim este importanta pentru Oltchim pentru ca reduce costurile productiei de PVC a combinatului (cam 40% din cifra de afaceri in vremurile bune ale Oltchim). Daca Arpechim ramane inchisa, benzina Nafta trebuie transportata la instalatia de piroliza cu autovehicule speciale de la alta rafinarie. Costurile repornirii Arpechim sunt insa exorbitante, potrivit surselor romanialibera.ro.

Angajatii Arpechim au protestat miercuri alaturi de angajatii combinatului din Ramnicu Valcea. Dan Diaconescu a declarat la randul sau ca Oltchim ar trebui preluat la pachet cu rafinaria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.