Dan Diaconescu a fost intampinat miercuri pe aeroportul Otopeni de jurnalisti, dornici sa afle pe unde a umblat patronul OTV.

Diaconescu a revenit miercuri in tara, in jurul orei 13.00, cu o cursa de la Viena.

"Am inteles ca v-au comunicat deja cei de la SIE. V-au informat ca as fi fost prin Italia, ceea ce nu e adevarat. Le-au scapat alte cateva tari sau zone. Nu cred ca trebuia sa ma asteptati atat de mult ca nu sunt inca nici premierul, nici presedintele Romaniei, sunt un biet ziarist din Caracal care vrea sa salveze Oltchimul. Am fost in Germania, Franta, Spania, Monaco si astazi in Austria. Acum am revenit acasa", a spus Diaconescu.

Dan Diaconescu a anuntat miercuri dupa-amiaza la intoarcerea in tara ca va pleca din nou cateva ore mai tarziu si se va intoarce vineri.
Intrebat unde urmeaza sa plece, Diaconescu a raspuns ca se indreapta spre "alte locuri unde este nevoie de contacte".

Intrebat cand are de gand sa semneze contractul pentru Oltchim, Diaconescu a precizat ca depinde de Guvern si a respins acuzatiile ca trage de timp si ca este omul lui Basesscu.

"Vom semna contractul cand Guvernul va accepta conditiile noastre, suntem un investitor strategic. Noi am cerut acest termen de 10 zile, va amintesc ca PCC (companie poloneza - n.red.) avea un termen de 3 luni pentru plata si semnarea contractului. Noi ne-am oferit sa platim in 10 zile. Nu sunt omul nimanui, sunt un om simplu din popor plecat de jos. Cina va cumpara Oltchimul, si poporul va fi acela, va cumpara si Arpechim. (...) Vom plati asa cum ne-am angajat, cat de repede vrea Guvernul sa ne ia banii".

Spre finalul declaratiilor sale scurte pentru pesa, patronul OTV a mai adaugat ca "toata planeta e interesata sa cumpere Oltchim" si ca este alaturi de muncitorii Oltchim.

De la aeroport Dan Diaonescu s-a dus "glont" la ambasada SUA unde era asteptat pentru o intalnire de la ora 14.

[UPDATE]
Potrivit adevarul.ro, Dan Diaconescu a fost la ambasada SUA pentru a solicita o viza pentru un membru al familiei sale. Intalnirea nu a avut legatura cu privatizarea Oltchim.

Citeste si:
Comisia Europeana cere Romaniei sa recupereze de la Oltchim...
Comisia Europeana cere...

Citeste si Fenechiu: Nu ni s-a cerut dovada ca Dan Diaconescu are bani in cont


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.