Bucurestiul are nevoie ca de aer de mari proiecte de infrastructura care sa fluidizeze traficul, sa reduca aglomeratia si, in general, sa modernizeze si sa ridice imaginea orasului pana la nivelul unei capitale europene.

Centura Capitalei in regim de autostrada

Situatia deplorabila a centurii Capitalei este binecunoscuta, iar proiectul de realizare a acestui drum vital pentru economia oricarui oras la standarde de autostrada exista de ani buni. Deocamdata insa, doar in zona de nord se poate circula civilizat pe Centura, mai exact pe circa 20 km din cei 72 km, scrie Wall-Street.ro.

Restul portiunilor arata cel mult ca un drum judetean, fiind cu o singura banda pe sens, cu astfalt valurit, ceea ce inseamna ca si riscul unor accidente de circulatie grave creste.

Mai mult, dupa rectificarea bugetara din vara, modernizarea centurii este doar un vis frumos, avand in vedere ca fondurile disponibile sunt de pana in 3 milioane de euro.

Astfel, Centura de Sud a Capitalei a ramas fara jumatate din banii alocati, fiind astfel sanse foarte mici ca lucrarea sa fie incheiata la termenul prevazut, anul 2014.

Autostrada suspendata a lui Oprescu

Proiectul autostrazii suspendate, care va inchide inelul median de circulatie in zona de nord a Capitalei, a fost aprobat recent de Consiliul General al Muncipiului Bucuresti (CGMB).

Valoarea totala a investitiei este de peste 1,5 miliarde euro, iar proiectul va fi realizat in parteneriat public privat.

Desi proiectul pare nerealist, avand in vedere ca Romania nu dispune nici de 500 de km de autostrada obisnuita, daca va fi totusi realizat va schimba cu siguranta fata Bucurestiului. Capitala va arata cel putin in parte ca un oras modern, iar traficul in zona de nord va fi mult fluidizat.

Proiectul autostrazii suspendate a fost anuntat de Sorin Oprescu in campania electorala din 2008, dar acum, odata cu noul mandat castigat la sefia Primariei, promite ca il va duce la bun sfarsit, bazandu-se pe majoritatea pe care o are in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.