Cresterile salariale in sectorul privat au atins in medie 5,1%, potrivit editiei de anul acesta a studiului salarial si de beneficii PayWell, derulat de echipa de consultanta in resurse umane a PwC Romania.

Acest nivel de cresteri salariale este similar celui inregistrat in 2011.

„Aceasta valoare se apropie de estimarile de la inceputul anului atunci cand companiile planificau o crestere salariala medie de 6%. Totusi, cresterea salariaa efectiva a fost usor mai scazuta ceea ce reflecta prudenta angajatorilor in privinta cresterii costurilor salariale intr-o perioada de incertitudine economica avand in vedere recesiunea din Zona Euro”, a declarat Peter de Ruiter, Liderul Departamentului de Consultanta Fiscalã si Juridicã, PwC Romania.

Sectoarele economice in care s-au inregistrat majorari salariale peste medie au fost industria auto (8%), sectorul IT, cel farmaceutic si cel de servicii externalizate (toate raportand cresteri salariale medii in jur de 6%), in vreme ce sectorul bancar, cel de retail si turismul au inregistrat cresteri salariale sub media nationalã.

„In ultimii patru ani, Romania a inregistrat o evolutie economica cu douã viteze. Pe de o parte exista o economie dinamica orientata spre export care a inregistrat rate sanatoase de crestere chiar si in aceste vremuri dificile. Vorbim in principal de industria auto, sectorul farmaceutic si cel IT. Pe de alta parte, piata interna impovarata inca de criza a afectat perspectivele de crestere ale companiilor indeosebi din sectorul bancar si din cel de retail”, a explicat Peter de Ruiter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.