Metoda 1. Investesti la Bursa

Pentru cei experimentati, dornici de senzatii tari, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ofera ocazii unice pentru a arunca 5000 € pe geam. O oportunitate rara este oferita de producatorul roman de ingrasaminte Azomures (simbol AZO), listata la categoria I a BVB, cu o capitalizare bursiera de 68 milioane $. In urma intaririi simpaticei monede nationale, AZO a devenit necompetitiva la export (unde se ducea 80% din productie) si a anuntat concedierea angajatilor si inchiderea combinatului. Achizitionarea a 88500 de actiuni la 0,056 eurocenti actiunea va aduce o pierdere sigura de 95% pana in ianuarie.

Probabilitate : foarte mare

Riscuri asociate : valoarea terenului de sub combinat poate valora destul pentru a nu pierde tot

Recomandarea Urzica: grabiti-va, AZO va fi in curand suspendata de la tranzactionare si lichidata

Metoda 2. Cumperi yeni

Desi speculatiile monetare pot aduce chiar si castiguri (vezi George Soros), nu va lasati pacaliti: exista monede care, datorita procesului de dezinflatie al economiilor lor, nu pot aduce dobanda. Banca Japoniei a stabilit o dobanda de 0,1% pe an. Coroborat cu scaderea de 30% a yenului fata de dolar incepand din 2000 si a indiciilor de mentinere constanta a trend-ului in anii viitori, achizitionarea a 676.184 de yeni la un curs de 135,24 yeni la un euro deschide o usa noua pentru tine: un risc de evaporare e investitiei asumat si garantat de catre un popor vestit pentru exactitatea sa.

Probabilitate : foarte mare

Riscuri asociate : pentru a pierde toti banii, aveti totusi de nevoie de rabdare (cativa ani)

Recomandarea Urzica: eventual depozitati banii intr-o banca din Nigeria despre care nu stiti nimic (pentru efect Maxim)

Metoda 3. Cumperi un teren in Otopeni

Pentru ca febra afacerilor imobiliare a atins cote maxime in Romania ultimilor ani, cei pasionati de sporturi extreme cu euro pot incerca sa cumpere terenuri in localitatea Otopeni. Nu oriunde, ci in imediata apropiere a DN1. Pe piata, un metru patrat face cam 150-200 €. Conform planului urbanistic dat publicitatii recent, soseaua DN1 va fi largita, terenul necesar fiind procurat prin nationalizare. Cuantumul stabilit de autoritatile locale pentru despagubiri sunt de 10 € pe metru patrat, adica 5000 € investiti intr-o gradina de 30 mp se vor preschimba miraculos in 300 € mai curati si mai uscati.

Probabilitate : garantat de stat

Riscuri asociate : sa se renunte la proiectul DN1, precum in cazul Bechtel

Recomandarea Urzica: contractati un imprumut de 5000 € pentru a achizitiona un lot de teren mai mare decat cel intentionat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.