Miaaauu! Miooorlaaauuu! Ce ne facem, fratilor, ca dupa ce-am scapat teferi de un ministru de finante care avea drept hobby scaderea bursei, a venit altul cu o viziune si mai larga asupra vietii? Acest Vladescu continua pur si simplu cu cresterea impozitelor, politica care, stie toata lumea, este fix liberala. Insa Vladut nu se multumeste cu continuitatea; nooo, el se doreste creativ, inventand impozite multe, variate, suculente. Disperat ca traieste intr-o lume numai de creatori si artisti, Nea Cireasa (asta a numele lui, pe bune: Cireasa Doru) trage semnalul de alarma in Adevarul din 22 noiembrie. Pentru ca ne-a ajuns impozitul la libertatea de constiinta: se pune impozit pe vanzarea de cruci si lumanari.

Dar nu de oricand, ci de la 1 ianuarie 2007. Adica uite ca europenii astia dezmatati (se stie, nu-i asa, ca la ei poponarii nu sunt poponari, ci, auzi la ei "cetateni", iar tarfele sunt "contribuabile") sunt atat de incrancenati in dorinta lor de a ne umili, incat nu vor scapa de taxe nici "cele sfinte". Nici macar botezurile. Inimaginabil, nu? Pentru ca biserica, saraca de ea, desi-i cea mai bogata institutie din tara, are nevoie de bani, mai multi bani. Sa ne punem intrebarea la ce bun atatia bani ar fi ridicol. Dar cersetorii si copiii strazii continua sa misune, nebagati in seama de biserica. La fel de ridicol.

Insa ce ne facem daca, grozavia grozaviilor, se pune in aplicare si directiva aia europeana scarnava care zice ca statul trebuie sa fie secular, ca nu trebuie sa existe biserica de stat pentru ca e tratament preferential si discriminatoriu, etc.? Adica daca contribuabilul roman nu va mai plati salariile preotilor? In cazul asta, singura solutie ar fi sa ne opunem aderarii. Simplu ca "am cravata mea"…pardon: ca banul nostru…; ah, drace, ca-mi sta pe limba si nu iese: ca "tatal nostru" vreau sa zic. Cu variatia sa, tatucul de la rasarit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.