Romania a inregistrat in trimestrul al doilea din acest an cea mai mare crestere anuala a salariului pe ora de munca (de 7%), din intreaga Uniune Europeana, potrivit biroului european de statistica, Eurostat.

Media cresterilor salariale in trimestrul al doilea din 2012, la nivelul Uniunii Europene, a fost de 1,9%, comparativ cu acelasi trimestru din 2011, scrie adevarul.ro.

Recordul Romaniei provine de la procentul de 8% inapoiat bugetarilor, pentru a mai recupera o parte din taierea cu 25% care a avut loc in 2010. Majorarea s-a aplicat de la 1 iunie. Costurile nesalariale asociate fortei de munca au urcat si ele in Romania, cu 7,1%.

Dupa Romania, pe locul doi se claseaza Bulgaria (cu cresteri salariale de 5,9%), Ungaria (5%) si Finlanda (4,8% ). Cele mai mici cresteri s-au inregistrat Irlanda (0,4%), Spania si Olanda (0,5% fiecare).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.