Finantarea Romaniei prin fonduri structurale de la UE se afla intr-un adevarat impas, platțile in cadrul a patru programe sectorale fiind practic blocate in acest moment din cauza verificarilor derulate de Comisia Europeana (CE).

"Va pot spune, in termeni simpli, ca finantarea de la bugetul UE este inghetata", a declarat, in exclusivitate pentru adevarul.ro, un oficial al CE.

Oficialul citat sustine ca sunt blocaje pe toate cele patru programe operationale gestionate de Directoratul General aflat in subordinea comisarului UE pentru politica regionala, Johannes Hahn: programul operational Mediu, Transporturi, Cresterea Competitivitatii Economice si Regional.

Mai mult, pe axe din cadrul acestor programe se aplica anumite corectii - sanctiuni potrivit regulamentului oficial al CE - cuprinse intre 10 si 25%. CE va publica evaluarea sa finala luna aceasta.

"Nu suntem in faza de suspendare. Dar, da, va puteti astepta la noi comunicari ale Comisiei Europene in legatura cu platile, in urmatoarele saptamani, pe masura ce rapoartele de audit sunt evaluate", au mai precizat sursele citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.