O analiza realizata de specialistii fondului de investitii Noble Securites arata ca nivelul somajului in zona euro si in SUA a ajuns la cote ingrijoratoare.

Conform Oficiului European de Statistica (Eurostat), in luna iulie, rata somajului in Zona Euro a ramas la 11,3%, dupa ce valoarea pentru iunie a fost revizuita in crestere, acest nivel reprezentand un nou maxim istoric. La nivelul UE, rata somajului este de 10,4% din populatia activa, scrie capital.ro.

Nici SUA nu stau mult mai bine in ceea ce priveste somajul, situat inca la un nivel de 8,1% (in luna august), fata de 5,2-6% cat ar fi dorit oficialii de la Washington.

In Romania, rata somajului a scazut in iulie la 7%, de la valoarea de 7,3% inregistrata in luna iunie.

“La nivelul UE, rata somajului din Romania se situeaza sub nivelul mediu in prezent, insa perspectiva nu este linistitoare: avand in vedere previziunile economice slabe pentru Europa in acest an si in 2013, companiile din Romania au nevoie de programe viabile care sa le sustina competitivitatea si orientarea spre noi piete de export, favorizand angajarile, altfel este foarte probabil ca pe viitor somajul sa marcheze anumite cresteri si in Romania”, a aratat Victor Safta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.