Romania solicita CE extinderea de la 7 la 12 mil. hectare a suprafetei agricole pentru care primeste bani.

Romania solicita Comisiei Europene sa ia in calcul prin noua Politica Agricola Comuna o suprafata agricola de 12 milioane de hectare pentru care se calculeaza alocari financiare, fata de 7 milioane de hectare, cat s-a stabilit la aderarea in UE, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, citat de MEDIAFAX.

"Romania are cateva solicitari pentru Politica Agricola Comuna. Ce cred ca ar fi bine ca Romania sa obtina? Un pachet mult mai mare, mult mai bun. Romania si-a exprimat dorinta de a se recalcula alocarea financiara prin luarea in calcul a unei suprafete agricole ceva mai mari. In momentul aderarii, pentru Romania a fost luata in calcul o suprafața agricola de 7 milioane de hectare, dar noi an de an am platit intre 8,6 și 9,6 milioane de hectare", a afirmat ministrul Agriculturii la conferinta Mediafax Talks about Agriculture.

El a afirmat ca avand in vedere potentialul Romaniei, Guvernul solicita ca in noua Politica Agricola Comuna, pentru perioada 2014-2021, sa se calculeze o suprafata agricola de 12 milioane de hectare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.