Ministrul Economiei l-a informat pe premier, in sedinta de miercuri a Guvernului, ca pana in prezent 12 firme au cumparat caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim, scrie MEDIAFAX.

Fara sa vorbeasca la microfon pentru a se auzi in sistemul de sonorizare, Chitoiu i-a spus lui Ponta a procedurile sunt in desfasurare si vor fi finalizate marti, 18 septembrie, adaugand ca 12 investitori s-au aratat interesati pana in prezent de preluarea Oltchim, acestia achizitionand deja caietul de sarcini.

"Marti, pe 18? Bine, douasprezece (caiete de sarcini-n.r.)? Doamne ajuta! Nu, nu, nu! Nu spuneti «douasprezece» la microfon, vreau sa ramana una si buna care, in primul rand, sa salveze locurile de munca si sa dea o perspectiva in termen mediu si lung pentru tot ceea ce inseamna Oltchim, Arpechim si tot ceea ce mai e de facut", i-a transmis Ponta.

Ofertele cu pretul propus de investitorii interesati sa cumpere combinatul vor fi deschise in 18 septembrie, iar in aceeasi zi va urma licitatia cu strigare.

Privatizarea Oltchim reprezinta una dintre conditiile pentru aprobarea de catre board-ul director al FMI a celei de-a sasea evaluari a acordului cu Romania.

Tot miercuri, fostul director general adjunct al Oltchim Nicolae Radu Olaru, care a demisionat saptamana trecuta impreuna cu intreaga conducere a combinatului, a fost numit temporar in functia de director general al companiei.

Remus Vulpescu, seful OSPI, a realizat aceasta informare la finalul unui seminar pe tema derularii ofertelor publice prin bursa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.