Se spune ca odata ajunsa in insolventa o companie merge pe un drum fara intoarcere. Totusi, printr-o buna reorganizare se poate ca firma cu probleme sa revina la suprafata si chiar sa prospere.

Flanco

Potrivit Casei de Insolventa Transilvania (CITR), Flanco International SRL a reusit in doar 4 luni de la declararea insolventei sa ajunga pe break-even, in conditiile in care inregistrase 21 de luni de scadere in activitatea curenta, scrie Wall-Street.ro.

"In 6 luni s-a reusit reorganizarea companiei, astfel incat astazi vorbim de o retea sanatoasa de magazine, care si-a restructurat creditele, nu produce pierderi, urmand sa devina principalul jucator pe piata de retail de IT si electrocasnice", a explicat Andreea Anghelof, asociat coordonator al CITR.

Leonardo

Insolventa companiei Leonardo a fost o surpriza pentru opinia publica, in contextul in care compania ocupa pozitia de lider de piata incontestabil in domeniul retail-ului cu incaltaminte.

"Datoriile imense catre bugetul statului, furnizori si banci (peste 100 milioane de euro) au determinat compania sa ceara deschiderea procedurii de insolventa, spre sfarsitul anului 2009. In contrapartida, activele sale erau reprezentate in principal de stocuri constituite in perioada de dezvoltare a pietei (a caror structura de preturi devenise incompatibila cu noile cerinte care se reorientasera catre produsele de mass-market), precum si de active imobilizate (amenajari ale spatiilor inchiriate de Leonardo pentru magazinele sale)", potrivit Casei de Insolventa Transilvania.

Librariile Diverta

Conform planului de reorganizare aprobat de CITR, Pro Express Retail SA, compania care opereaza librariile Diverta, a inceput restructurarea activitatii societatii atat la nivel operational, financiar cat si corporativ prin conversia unei parti a datoriilor societatii in actiuni.

Diverta opereaza in prezent 47 de magazine, in 32 de orase din tara, cu o suprafata de retail de 19.500 mp. Si aceasta companie se afla inca in procesul de reorganizare.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.