Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a achitat, la sfarsitul saptamanii trecute, platile restante din 2011 catre turoperatorii germani TUI, Dertour, ITS si ITS Stadtereisen, Frosch, Neckermann (Thomas Cook), care vand in cataloagele lor destinatii romanesti de turism. 

"Suma, in valoare totala de 287.500 de euro, este aferenta celor 6 contracte incheiate anul trecut pentru promovarea destinațiilor romanești prin acțiuni specifice turoperatorilor: inserții in cataloagele cu oferta pentru sezonul 2012, pliante cu oferte speciale, acțiuni de informare a agențiilor de turism revanzatoare cu privire la oferta de turism din Romania, acțiuni de promovare in vitrinele agențiilor revanzatoare, pe site-urile companiilor respective și pe site-uri de rezervari, inclusiv bannere de reclama online pe astfel de site-uri și buletine informative in format electronic pentru agenți", se arata intr-un comunicat transmis de MDRT.

Surse din turism au declarat recent pentru MEDIAFAX ca TUI si ITS, doua dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, intentioneaza sa inceteze de anul viitor sa mai aduca turisti in Romania, nemultumite de lipsa promovarii pe piata germana si de imaginea Romaniei in strainatate, deteriorata in ultima vreme pe fondul situatiei politice.

"Cele doua grupuri intentioneaza sa se retraga pentru ca o serie de promisiuni facute de MDRT in ultimii ani nu au fost inca onorate. Printre altele, s-au promis in toamna anului trecut investitii in promovarea Romaniei in Germania in valoarea de 3 milioane de euro in urmatorii doi ani si nu s-a facut nimic", au mentionat sursele.

In 2009, MDRT a semnat un contract cu TUI pentru ca turoperatorul sa revina din 2010 in Romania. Din 2006 grupul german a renuntat sa mai aduca turisti in Romania si a scos din cataloagele sale de promovare statiunile romanesti, nemultumit de conditiile de cazare, preturile mari practicate de hotelieri, zgomotul si lipsa curateniei din localitati.

ITS opereaza la randul sau de cativa ani pe piata romaneasca, iar inca din 2009, in urma discutiilor cu oficialii MDRT de atunci, reprezentantii companiei de turism s-au declarat nemultumiti de calitatea serviciilor si de preturile de pe litoralul romanesc.

Citeste si:
Ciolacu: „Trebuie să fie fermi în aplicarea legii. Au toată...
Ciolacu, apel către jandarmii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.