Aproximativ o mie de salariati de la combinatul siderurgic Mechel Campia Turzii vor organiza un mitig, urmat de un mars de protest, nemultumiti de faptul ca patronatul rus ameninta sa concedieze aproximativ 800 de persoane.

Presedintele Federatiei Sindicale Metarom, Mircea Scantei, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca Sindicatul Industria Sarmei Campia Turzii va organiza un amplu protest, in 14 septembrie, dupa ce activitatea combinatului de acolo a fost oprita total inca din iarna, concernul Mechel motivand decizia prin faptul ca nu ar fi comenzi.

Sindicalistii spun ca patronatul rus a concediat deja, in luna martie, 800 de angajati si se pregatesc de dispinibilizarea altor 800.

"Practic va ramane un mic atelier", a precizat Scantei, citat de gandul.info.

Reprezentantii Metarom spun ca, dincolo de concedieri, situatia este si mai grava, avand in vedere ca hale si utilaje apartinand combinatului sunt dezmembrate si vandute la fier vechi, ceea ce elimina orice speranta privind o eventuala revanzare, respectiv repornire a combinatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.