Studiul SHL "Global Leadership" ne dezvaluie ce tari beneficiaza de cei mai multi lideri si unde exista cel mai mare potential pentru dezvoltarea conducatorilor de maine.

Pentru a obtine clasamentul tarilor cu cei mai multi lideri in prezent si in viitor, SHL a analizat peste un milion de formulare completate de participantii la studiul care s-a derulat intre 2006 si 2011.

Pe primul loc in materie de lideri in zilele noastre se afla Hong Kong (tratata ca un stat separat), unde 14% dintre cei care au participat la studiu au demonstrat abilitati de lider. Pe locurile urmatoare s-au clasat Germania cu 13,4%, Marea Britanie cu 10,3%, Australia cu 10% si SUA cu 9,9%.

Lista tarilor unde exista cel mai mare potential pentru dezvoltarea de viitori lideri contine ceva mai multe surprize. Pe primul loc in materie de potential se afla Mexic, unde 53,9% dintre cei care au participat la studiu au avut un punctaj de viitori conducatori. Urmeaza Turcia cu 49,5%, Egipt cu 44,1%, Elvetia cu 43,4% si Brazilia cu 41,8%.

Cum au stabilit cei de la SHL cine are calitati sau potential de lider? Cercetarile s-au focusat pe mai multe categorii de atribute: abilitatea de a lua decizii, spiritul de echipa, sociabilitatea, analizarea si interpretarea datelor, creativitatea si conceptualizarea ideilor, simtul de organizare, adaptabilitatea si in cele din urma, performanta si succesele inregistrate.

Citeste si: Cine are carte, are parte: Cele mai inteligente zece natiuni


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.