In primul semestru din 2012, volumul extinderilor companiilor in sediile actuale este mai mult decat dublu fata de aceeasi perioada din 2010 si aproape egal cu cel al extinderilor din tot anul 2011.

Extinderile revin pe piata inchirierilor de birouri. Daca in 2008-2010, cele mai multe firme cautau sa se restranga, unele din ele chiar sa sub-inchirieze spatiile excedentare, din a doua parte a anului trecut a crescut substantial volumul tranzactiilor de extindere a companiilor in cadrul sediilor actuale.

Primul semestru din 2012 a fost cel de-al doilea semestru consecutiv in care extinderile au reprezentat o pondere incurajatoare din piata tranzactiilor de birouri de birouri (de circa 15% in totalul tranzactiilor din primul semestru din 2012).

In prima parte a lui 2012, cele mai multe companii care si-au extins spatiile activeaza in domeniul IT&Comunication, sector care a inregistrat de altfel si cel mai mare volum de spatii in extindere.

Pe locul doi ca volum al cererii de extindere se afla domeniul Manufacturing Industrial & Energy, urmat pe locul trei de sectorul Professional Services si pe locul patru de cel al Industriei Farmaceutice, informeaza un comunicat al consultantului imobiliar ESOP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.