Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat ca rectificarea bugetara aprobata de Guvern reflecta deteriorarea situatiei economice a Romaniei.

"Prima concluzie este ca rectificarea bugetului reflecta deteriorarea situatiei economice a Romaniei si continua aceasta deteriorare, iar a doua este ca, pentru restul intervalului ramas pana la sfarsitul anului, nu avem nicio speranta de redresare economica, ci, dimpotriva, ar trebui sa ne pregatim pentru mai rau", a spus Stolojan, duminica, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca, pe termen mediu si lung, Romania este candidata in randul tarilor cu venit mediu, incapabila sa depaseasca aceasta situatie si ca "retorica gaunoasa a lui Victor Ponta si Crin Antonescu cu privire la bugetul aprobat la sfarsitul anului trecut nu ajuta, ci inrautateste situatia".

Stolojan a mai spus ca rectificarea este intemeiata pe reducerea ritmului de crestere economica de la 1,7% la 1,2%, cu perceptia ca aceasta crestere de 1,2% este optimista. El a mai spus ca s-a luat in calcul un curs de schimb de 4,45 lei/euro fata de 4,2 lei/euro cat a fost la intocmirea bugetului in 2011.

"Aceasta rectificare a obligat Guvernul sa faca miscari in cadrul bugetului care nu fac decat sa continue deteriorarea situatiei", a adaugat Stolojan, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca va fi o inrautatire in continuare a indicatorilor economici, ceea ce va face sa fie nevoie de o noua rectificare bugetara.

Potrivit lui Stolojan, factorii care duc la aceasta situatie sunt reducerea fondului pentru investitii, angajamentul ca in semestrul II sa se limiteze sumele din buget acordate proiectelor cu finantare pe fonduri europene, situatia grea din agricultura si lipsa de credibilitate a Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.