Principalele destinatii ale romanilor, Italia si Spania, s-au adancit in criza. Cu toate acestea, ai nostri au reusit sa trimita mai multi bani in tara.

Potrivit datelor BNR, lucratorii romani din strainatate au trimis in tara 1,83 miliarde euro in primele sase luni din acest an, cu 10% mai mult decat in urma cu un an, desi criza s-a este din ce in ce mai pregnanta in Spania si Italia, destinatiile lor principale, scrie capital.ro.

Practic, banii transferati de „stranieri” catre cei de acasa sunt la maximul ultimilor trei ani, depasind cu 5,5% si sumele din primul semestru din 2010, cand s-au cifrat la 1,73 miliarde euro.

Cel mai mic nivel al transferurilor semestriale ale munictorilor romani de afara s-a inregistrat anul trecut – 1,66 miliarde euro.

Pe primele sase luni, deficitul de cont curent al Romaniei s-a cifrat la 2,41 miliarde euro, astfel ca fara banii „stranierilor” el ar fi sarit de 4,2 miliarde euro. Totodata, banii trimisi in tara de lucratorii romani au ajutat la protejarea rezervei valutare a Romaniei si la temperarea deprecierii leului in raport cu euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.