Ernst & Young anticipeaza faptul ca femeile vor constitui cea mai mare piata emergenta din lume.

In urmatorii zece ani, femeile vor exercita o puternica influenta in politica, sport, afaceri si in societatea civila.

Venitul global al acestui segment are estimata o crestere de la 13 trilioane de dolari in 2012 la 18 trilioane de dolari in urmatorii cinci ani. Diferenta de 5 trilioane de dolari reprezinta o suma de doua ori mai mare decat cresterea estimata pentru PIB-ului Chinei si Indiei la un loc.

Egalitatea de sanse intre femei si barbati in afaceri si economie

  • Numarul de femei cu functii de CEO din top Fortune 500 s-a dublat in ultimul deceniu, ramanand totusi in 2012 la nivelul de 3,6% din total.
  • Referindu-ne la economiile industrializate ale lumii ca grup, numai 11,1% din totalul membrilor consiliilor de conducere este reprezentat de femei iar acest procent scade la 7,2% in tarile cu crestere rapida.
  • Cercetarile indica faptul ca femeile cu functii de conducere pot imbunatati performanta organizationala in moduri masurabile, cuantificabile.

In ciuda acestor indicatori pozitivi, 860 de milioane de femei – peste 25% din numarul total de femei din intreaga lume – “nu sunt pregatite” si/sau “nu au posibilitatea” de a lua parte la economia mondiala, conform Booz & Company.

Majoritatea acestor femei au varste cuprinse intre 20 si 65 de ani iar aproape 95% dintre ele traiesc in tari emergente. Restul, de pana la 100%, traiesc in America de Nord, Europa de Vest si Japonia. Luand in considerare numarul de copii de sex feminin nascuti si fetele sub varsta de 20 de ani, acest numar va creste pana la un milliard in urmatorul deceniu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.