Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat marti ca din toamna ar putea fi reintrodusa taxa de prima inmatriculare.

Vestea buna este ca s-ar putea reduce cuantumul acesteia si si se va calcula in functie de tipul de emisii al vehiculului.

"De la inceputul anului, colectarea taxei de prima inmatriculare nu s-a mai facut , probabil ca la inceputul lunii septembrie vom veni cu pozitia oficiala a Guvernului Romaniei in ceea ce priveste taxa de prima inmatriculare. Cu siguranta pozitia mea este de a reduce nivelul taxei de prima inmatriculare", a declarat Rovana Plumb precizand ca taxa este necesara, banii astfel obtinuti fiind folositi pentru a finanta proiectele investitionale verzi.

Potrivit ministrului Mediului, "in niciun caz nu se va mai face niciun fel de discriminare intre masinile noi si masinile second hand, ci pur si simplu se va lua in calcul efectiv tipul de emisii".

Rovana Plumb a refuzat sa precizeze cuantumul taxei precizand ca este prematur "deoarece se fac anumite scenarii privind impactul bugetar al acestei taxe si se coreleaza efectiv cu veniturile populatiei si cu numarul de masini care intra in tara intr-un an de zile".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.