Cursul de schimb se va situa la 4,65 lei/euro in septembrie si la 4,6 lei/euro in decembrie, ca urmare a perioadei mai lungi de instabilitate politica si a presiunilor externe.

"Noua noastra prognoza de curs valutar este de 4,65 lei/euro in septembrie si 4,6 lei/euro in decembrie, ca urmare a prioadei de instabilitate mai lunga decat se estima initial si a climatului extern nefavorabil", afirma analistul BCR Eugen Sinca, citat de mediafax.ro.

Isarescu: La cate s-au intamplat in Romania, leul s-a comportat rezonabil

BCR anticipeaza ca leul va recupera o parte din pierdere in prima jumatate a anului urmator, cotatia urmand sa coboare la 4,48 lei/euro in martie si 4,47lei/euro in iunie.

La inchiderea sedintei interbancare de luni, cotatiile monedei nationale oscilau in jurul nivelului de 4,57 lei/euro, intr-o piata in care BNR a sustinut aprecierea leului prin vanzari de valuta pe tot parcursul zilei, potrivit dealerilor.

Cursul valutar din 6 august


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.