Peste 7.100 de locuri de munca sunt declarate vacante in perioada 2-8 august, cele mai multe fiind disponibile in Capitala si in judetele Cluj, Iasi, Timis si Valcea, potrivit datelor centralizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Astfel, conform datelor rezultate din declaratiile agentilor economici privind locurile de munca vacante, in evidentele ANOFM sunt inregistrate, in prezent, 7.118 locuri de munca.

In judetul Cluj sunt disponibile 843 de posturi, in Iasi - 573, in Bucuresti - 493, in judetul Timis - 353, iar in Valcea - 292.

Cele mai putine locuri de munca vacante sunt inregistrate in judetele Bacau (16), Mehedinti (13) si Caras-Severin (unul).

Potrivit ANOFM, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 577 locuri de munca, pentru meseriile de inginer si subinginer (inginer de sistem in informatica - 28, inginer mecanic - 25, inginer constructii civile, industriale si agricole- 23 etc.), asistent medical generalist - 29, programator - 27, consilier vanzari asigurari - 22, consultant in informatica -18 etc.

Pentru studii medii sau profesionale si pentru lucratorii necalificati sunt disponibile 6.541 posturi, cele mai multe fiind pentru confectioner-asamblor articole din textile (621), operator confectioner industrial imbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice (417), muncitor necalificat in industria confectiilor (383) si sofer autocamion/masina de mare tonaj (260).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.