Profitabile, cu afaceri in crestere si planuri de extindere, asa arata tabloul celor mai mari companii controlate de oameni de afaceri romani.

Ioan Niculae- Interagro

Interagro SA, companie controlata de omul de afaceri Ioan Niculae este cea mai mare companie privata cu actionariat majoritar roman de pe plan local.

Anul trecut, afacerile Interagro SA au crescut cu circa 60% pana la 2,7 mld. lei, in timp ce profitul a crescut cu circa 85% pana la 162 mil. lei.

Omul de afaceri Ioan Niculae a declarat potrivit Wall-Street.ro ca anul acesta se asteapta ca afacerile si profitul sa fie in continuare in crestere, insa mizeaza pe majorari cuprinse intre 15 si 25%.

Zoltan Teszari- RCS RDS

RCS RDS este a doua companie mare controlata de romani, actionarul principal fiind Zoltan Teszari. RCS RDS a inregistrat afaceri de peste 2 miliarde de lei si pierderi in 2011. Afacerile companiei au crescut cu 13% anul trecut fata de 2010.

Zoltan Teszari este unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri din Romania.

Adrian si Dragos Paval- Dedeman

Dedeman, detinut de Adrian si Dragos Paval, este a treia companiei cu actionariat romanesc ca afaceri. Dedeman a inregistrat anul trecut afaceri de 2 mld. lei si un profit de 205 mil. lei, in crestere fata de 2010 cand afacerile erau de circa 1,5 mld. lei si profitul se ridica la 150 mil.lei.

“Pentru anul acesta tintim o crestere de 10% a afacerilor”, a spus pentru Wall-Street.ro Dragos Paval, proprietarul Dedeman.

Legat de cresterea de anul trecut, Paval spune ca evolutia a fost determinata de deschiderile de noi magazine, dar si de ajungerea la maturitate a unora din unitatile mai vechi. Anul acesta compania a deschis deja doua noi magazine, iar pana la finalul anului se vor mai deschide doua “cu siguranta si posibil un al treilea care este acum in faza de autorizare”, a spus Paval.

Citeste si:
Cum influențează tehnologia echilibrul dintre viața profesională și...
Cum influențează tehnologia...

Vreti sa vindeti? “Am primit foarte multe oferte, dar afacerea nu este de vanzare”, a spus Paval.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.