Statul are de recuperat 6,13 miliarde de lei (1,37 de miliarde de euro) de la cele 10 firme incluse in acest top, cu 50% mai mult fata de anul trecut.

Compania Nationala a Huilei (CNH) a fost depasita in acest top de CFR SA, companie care a inregistrat pana la 30 iunie 2012 restante catre bugetul de stat in valoare de circa 2,5 miliarde de lei.

Astfel, topul este condus detasat de CFR S.A., cu o datorie de 2,48 miliarde de lei, compania fiind urmata de CNH, cu 1,75 miliarde de lei, si de Galaxy Tobacco, cu 986 milioane de lei.

Celelalte locuri din clasamentul primilor zece datornici sunt ocupate de CFR Marfa, European Food, Sind Romania, Telecomunicatii CFR, Mol Romania Petroleum, Urban S.A. si Romstrade.

Jumatate din firmele din top sunt firme de stat.

In baza Legii 161/2003, privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, ANAF a publicat lista datornicilor la bugetul de stat, scrie jurnalul.ro.

Lista datornicilor a fost publicata pe site-ul ANAF, iar publicarea sa este menita sa descurajeze acumularea de arierate bugetare de catre contribuabili si persoane juridice.

Sursa foto: evz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.