Guvernul intentioneaza sa incheie cu Fondul Monetar International (FMI) un nou acord de tip preventiv, probabil cu o durata tot de doi ani, pentru perioada 2013-2015.

"Este prematur sa vorbim acum despre sume, dar importanta este decizia de natura strategica vizand un termen mediu. Vorbim de un acord care probabil va fi tot pe doi ani, 2013-2015", a spus Georgescu.

Declaratia a fost facuta cu doar cateva zile inainte ca delegatia comuna FMI, CE si banca Mondiala sa vina la Bucuresti pentru a discuta cea de-a sasea evaluare a acordului de tip preventiv incheiat anul trecut, avand pe ordinea de zi negocierea mai multor masuri fiscale propuse de Guernul Ponta si analizarea proiectului de buget pentru 2013, scrie MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca Romania ar trebui sa continue relatia de colaborare cu Fondul Monetar International si sa mentina si anul viitor un acord de tip preventiv cu aceasta institutie financiara.

Delegatia comuna a FMI, Comisiei Europeane si Bancii Mondiale si-a amanat vizita in Romania, programata sa inceapa pe 24 iulie, in saptamana care urmeaza sa se desfasoare referendumul pentru demiterea presedintelui Basescu, din 29 iulie. Expertii internationali vor sosi in Romania in 31 iulie ai vor ancheia misiunea pe 13 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.